Добровільний продаж. Комерційна нерухомість, що виступає в якості застави по кред. договорам, укладеними з ЮО, № 12/21-09.02.2021р. та № 100/21-12.07.2021р.(продаж на підставі ст.38 Закону України «Про іпотеку», згідно застереження в Іпотечних договорах)
Стан аукціона: Реєстрація учасників
Номер лоту: 550677
Дата проведення аукціону: 22 Травня 2024 09:00
Дата закінчення торгів: 22 Травня 2024 18:00
Дата закінчення подання заявок: 21 Травня 2024 09:00
Стартова ціна: 45 624 120.00 грн.
Гарантійний внесок: 2 281 206.00 грн.
Крок аукціону: 456 241.20 грн.
Область: Івано-Франківська обл.
Місцезнаходження майна:

Івано-Франківська область, Надвірнянський район, селище міського типу Делятин, вул. 16 Липня

Дата публікації: 2 Травня 2024 14:56
Кадастровий номер земельної ділянки
Предмет іпотеки Ні

Комерційна нерухомість, що виступає в якості застави по кредитним договорами, укладеними з Юридичною особою, № 12/21 від 09.02.2021р. та № 100/21 від 12.07.2021р.(продаж відбувається в межах позасудового врегулювання на підставі ст.38 Закону України «Про іпотеку», згідно застереження в Іпотечних договорах).

ЦМК для деревообробки та виробництва виробів з деревини, зокрема меблів , елементів меблів та дошок для широкого вжитку, що складається з нежитлових будівель та споруд в кількості 17 позицій, загальною площею 23,4 тис.кв.м., з яких офісна площа складає 2,5тис.кв.м, складська/виробнича площа- 20,06 тис.кв.м, допоміжна- 0,8тис.кв.м, споруди та передавальні пристрої в кількості 36 позицій.

В заставі знаходиться пилорамний комплекс первинної обробки лісоматеріалу, що на сьогодні здійснює виробництво продукції, в тому числі на експорт, у складі: -Адміністративна будівля, де на двох перших поверхах зроблено капітальний ремонт всіх кабінетів та укомплектовано сучасними меблями та технікою. - Лісопильний цех, включаючи дільницю по підготовці пил до роботи; - Ділянка пропарювання та сушки. - Меблевий цех № 2, де зберігається, сортується готова продукція; котельні, де розташовані котли з всіма механізмами, що працюють на відходах власного виробництва та задіяні у процесах – пропарювання, сушіння та опалення будівель; склад-навіс, де зберігаються напівфабрикати; ремонтно-механічний цех, де розташовані склади ТМЦ, запчастин та МШП, механічна дільниця, переодягальні для робітників та зал для приймання їжі та інше. Є також різноманітні мережі, які забезпечують нормальну діяльність підприємства, в тому числі електричні, водопостачання та комплекс очисних споруд. Загальна територія комплексу- 11,0 га (земельна ділянка орендується у територіальної громади на строк до 2030р.). Відстань до місця розташування основних джерел постачання сировини(лісу) складає 15-50 км., що є оптимально для логістичного плеча. За умови відповідної зміни цільового призначення земельної ділянки, придбання даної нерухомості може розглядатись як інвестиція у будівництво житлового, готельного чи готельнотуристичного комплексу. Основними перевагами є значна земельна ділянка (11,0га), мальовничий вид, наявність всіх необхідних комунікацій. Нерухомість та земельна ділянка розташовані на автошляху національного значення Н09, що йде через 3 області, з м.Мукачево до м.Львів. У безпосередній близькості знаходяться готельно-ресторанний комплекс «Маливо»(160м), готель-ресторан «Довбуш»(800м, рейтинг 4,8 від користувачів GOOGLE), річка Прут(280м). До залізничної станції Делятин-1,8км, до м.Яремче-3,5км, до ГТК «Буковель»- 40км.

Початкова вартість вказана з урахування ПДВ.

Відповідно до ч. 4 ст. 33 Закону України «Про іпотеку» звернення стягнення на предмет іпотеки здійснюється на підставі рішення суду, виконавчого напису нотаріуса або згідно з договором про задоволення вимог іпотекодержателя.

Відповідно до ч. 1 ст. 36 Закону України «Про іпотеку» сторони іпотечного договору можуть вирішити питання про звернення стягнення на предмет іпотеки шляхом позасудового врегулювання на підставі договору. Позасудове врегулювання здійснюється згідно із застереженням про задоволення вимог іпотекодержателя, що міститься в іпотечному договорі, або згідно з окремим договором між іпотекодавцем і іпотекодержателем про задоволення вимог іпотекодержателя, що підлягає нотаріальному посвідченню, який може бути укладений одночасно з іпотечним договором або в будь-який час до набрання законної сили рішенням суду про звернення стягнення на предмет іпотеки.
Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 36 Закону України «Про іпотеку» договір про задоволення вимог іпотекодержателя або відповідне застереження в іпотечному договорі, яке прирівнюється до такого договору за своїми правовими наслідками, може передбачати право іпотекодержателя від свого імені продати предмет іпотеки будь-якій особі на підставі договору купівлі-продажу у порядку, встановленому статтею 38 цього Закону.
Ч. 5 ст. 38 Закону України «Про іпотеку» передбачено, що дії щодо продажу предмета іпотеки та укладання договору купівлі-продажу здійснюються іпотекодержателем від свого імені, на підставі іпотечного договору, який містить застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, що передбачає право іпотекодержателя на продаж предмета іпотеки, без необхідності отримання для цього будь-якого окремого уповноваження іпотекодавця. При нотаріальному посвідченні такого договору купівлі-продажу правовстановлюючий документ на предмет іпотеки не подається.
Таким чином, Закон України «Про іпотеку» одним із способів звернення стягнення на предмет іпотеки визначає позасудове врегулювання, зокрема право іпотекодержателя здійснювати продаж предмета іпотеки від власного імені будь-якій особі-покупцю (з дотриманням правил передбачених статтею 38 Закону України «Про іпотеку»). Наразі АТ "КОМІНБАНК" реалізовує своє право іпотекодержателя на продаж іпотечного майна на підставі іпотечного договору, який містить застереження про задоволення вимог іпотекодержателя. Вказані дії здійснюються АТ "КОМІНБАНК" без необхідності отримання для цього окремого уповноваження.

Не поширюється дія п. 5-2 прикінцевих положень Закону України "Про іпотеку".

Реєстраційний номер лота: 550677
Категорія: Комерційна нерухомість
Відомості про обтяження майна:

обтяження АТ «КОМІНБАНК»(Заставодержатель)


Вкладення відсутнє

Список учасників:

Немає учасників

Порядок ознайомлення з майном:
Ознайомлення у зберігача

Контактні дані особи  за ознайомленням з майном: +38 (067) 532-48-07, igor.trebin@cib.com.ua


Порядок сплати внеску:
Сплата гарантійного внеску для участі в електронних торгах здійснюється на рахунок Організатора за реквізитами, які, зокрема, вказані в квитанції, що автоматично формуються Системою в особистому кабінеті учасника, при подачі заявки на участь у торгах по певному лоту.
Порядок сплати за майно:
Розрахунок за придбане на електронних торгах майно здійснюється переможцем електронних торгів за реквізитами, які вказані в Протоколі електронних торгів, що автоматично формується системою після закінчення електронних торгів. Додаткові вимоги до учасників електронних торгів: Договір купівлі-продажу майна (предмета іпотеки) між Замовником аукціону та Переможцем аукціону укладається у строк не раніше спливу 30 (тридцяти) днів з дня повідомлення Замовником аукціону власника майна (іпотекодавця) та всіх осіб, які мають зареєстровані у встановленому законом порядку права чи вимоги на предмет іпотеки, про намір укласти договір купівлі-продажу майна (предмету іпотеки) з Переможцем аукціону (покупцем) та за умови, що особи, які мають зареєстровані права чи вимоги на предмет іпотеки, протягом тридцятиденного строку не висловили наміру придбати майно (предмет іпотеки) або власник майна (іпотекодавець) чи будь-яка інша особа не виконали вимогу Замовника аукціону за основним зобов'язанням (згідно вимог ст.38 Закону України «Про іпотеку».
Порядок оформлення участі у торгах:
Для участі в електронних торгах, необхідно: 1.Зареєструватися в системі; 2. Подати заявку на участь в електронних торгах з особистого кабінету учасника торгів. 3.Сплатити гарантійний внесок. 4. Винагорода організатору не входить продажу і сплачується окремо. Винагорода Організатора за проведення електронних торгів становить 4%.
Повний текст правил проведення торгів доступний за посиланням
Організатор торгів:
Державне підприємство «СЕТАМ», контактний телефон «0-800-335-754», електронна адреса «service@setam.net.ua»
Відділення продавця:
Акціонерне товариство "КОМІНБАНК"